SCAR exhibitions – Serbian Contemporary Artists Reveal

Poštovani,

Čast i zadovoljstvo nam je da najavimo da će se 26 – 27. oktobra u Beogradu održati Board i Skupština BJCEMa (Biennale de la Mediterranée /www.bjcem.org ) na koje dolazi 40 predstavnika, koji su visoki funkcioneri u kulturi i umetnosti država članica Bijenala.

Bijenale mladih umetnika Evrope i Mediterana je jedna od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Evropi na kojoj izlaže oko 1500 umetnika iz više od 60 zemalja sveta.

Centar za savremenu umetnost Strategie Art je dugogodišnji partner BJCEM-a i preko nas su mnogi mladi umetnici imali priliku da se predstave svetu.

Ukazana nam je velika čast što je izabran Beograd kao mesto održavanja ovog skupa i ako se dobro predstavimo, dobićemo priliku da konkurišemo da budemo domaćini jednog od budućih Bijenala, što je fantastična prilika ne samo da se naši mladi umetnici predstave evropskoj publici i izađu na evropsko tržište, već i da se Beograd upiše kao značajan centar na kulturnoj mapi Evrope.

Povodom ovog dogadjaja, organizujemo seriju izložbi, pod nazivom SCAR exhibitions (Serbian Contemporary Artists Reveal) na kojima će se predstaviti više od 50 srpskih umetnika sa više od 200 radova.

Izložbe će se održati na četiri lokacije i to:

Galerija Centra za savremenu umetnost Strategie Art u Višegradskoj 27, otvaranje je u četvrtak, 25.oktobra u 19 časova,gde će se predstaviti 19 umetnika.

Galerija Eurocentar u Makedonskoj 30 i Dečanskoj 5, otvaranje izložbe 26.oktobra u petak, u 19 časova, predstaviće se 17 umetnika.

Međunarodnom press centru u Knez Mihajlovoj ulici, gde će se predstaviti 7 umetnika, otvaranje izložbe održaće na dan početka Boarda, u petak u 14 časova.

Galeriji Sava Centar, gde će se predstaviti 9 umetnika, otvaranje izložbe održaće se u subotu u 19 časova.

Nadamo se da ćemo na ovaj način prikazati publici jedan mogući presek srpske savremene umetničke scene i da ćemo Vas upoznati sa umetnicima čije vreme tek dolazi I koji su tvorci naše umetničke I kulturne budućnosti.

Očekujemo Vas!

Comments are closed.