Festival UHVATI SA MNOM OVAJ DAN

Poštovani i poštovane,

Međunarodni 10. Filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan, počinje 24. septembra od 17 časova u Kulturnom centru Novog Sada, Katolička porta 5 i traje do 30. septembra, u organizaciji Kreativno afirmativne organizacije – Parnas (KAO Parnas) i Udruge Spirit Rijeka u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada.

Festival obuhvata projekcije igranih i dokumentarnih
filmova na temu života, aktivnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, kao i tribine sa autorima/kama i rediteljima/kama filmova u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

U okviru prvog dana Festivala, publika će moći da pogleda retrospektivu nagrađenih
filmova u prethodne tri godine. Program počinje u 17 časova, a ulaz je besplatan tokom cele
manifestacije.

Cilj Festivala je informisanje javnosti o aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa
invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom i bolje stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života. Festival je takođe i podrška filmskim rediteljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da prepoznaju sopstvene potencijale i promovišu svoje radove i dostignuća.

Podršku Uhvati sa mnom ovaj dan pružili su Gradska uprava za kulturu grada Novog
Sada, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Za više informacija posetite www.uhvatifilm.org 

Program 10 filmskog festivala uhvati film

Comments are closed.