Modularna grafika, Ljubomir Vučinić i Miloš Đorđević

GRAFO INSTALACIJE, Ljubomir Vučinić i Miloš Đorđević u Savremenoj galeriji Zrenjanin

Otvaranje izložbe 24.09.2012. u 19 časova koja će biti otvorena do 11.10.2012.

Instalacijama u galerijskom prostoru autori će prikazati novi model realizacije i prezentacije grafičkog materijala koji je ujedno i definisan umetnički stav. Metod koji povezuje stvaralaštvo Ljubomira i Miloša je formulisan kao MODULARNA GRAFIKA a jasno je definisan samom prezentacijom – formatom grafičkog dela koje prevazilazi konvenciju grafičkog lista ali se i dalje oslanja na multiplikate kojima se reformuliše pozicija u prostornoj percepciji. Autori su koherentno povezani savremenom ekspozicijom kolaborativnog umetničkog rada koja deluje interaktivno i korelativno

Biografija: Ljubomir Vučinić je rođen 1956. godine u Novom Sadu. Završio osnovne i magistarske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlen na likovnom departmanu Akademije umetnosti katedra za crtež kao docent. Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik u projektima : INFANT, VIDEO MEDEJA, LED ART, THE IWANO PROJECT, PAPIR-FORMA, POGLED CRTEŽ STAV, SKULPTURA OBJEKAT ILI GDE JE GRANICA, INGE, ART PAPIR, INTERNACIONALNA IZLOŽBA ZASTAVA, NOVE TERITORIJE, PIKTORALNO METALIK.

Biografija: Miloš Đorđević je rođen 1978. godine u Ćupriji. Osnovne studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini, magistarske na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu a trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radi na Pedagoškom fakultetu u Jagodini u zvanju asistenta na grupi predmeta iz oblasti Likovne umetnosti. Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Comments are closed.