Konkurs za X filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film

KONKURS ZA FILMOVE

Na 10. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL

„UHVATI SA MNOM OVAJ DAN/UHVATI FILM!”

na temu invalidnosti i filmove čiji su autori (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film” obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Uslovi konkursa:
Tema: Invalidnost
Trajanje: do 30 minuta najmanje DVD kvalitet
da imaju titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno na engleskom jeziku

Uz 2 kopije obavezno dostaviti i:
popunjen prijavni formular,
biografiju autora i
2 fotografije iz filma.

Filmovi moraju biti poslati najkasnije do 20. 07. 2012. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljalac. Filmovi i kopije koje pristignu na konkurs zadržavaju organizatori. Organizatori se obavezuju da filmove neće koristiti u komercijalne svrhe. Za projektovanje filmova koji budu odabrani za revijalni i takmičarski deo, organizatori neće isplaćivati nadoknade ni autorima ni producentima. Organizatori zadržavaju pravo korištenja isečaka iz filmova isključivo u svrhu promocije programa Filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”.

Filmovi koji ispune sve tražene uslove biće prikazani u okviru 10. Filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film!” tokom septembra 2012. godine u Novom Sadu odnosno novembra 2012. u Rijeci. Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu, a u okviru postprodukcije – Filmskog karavana biće prikazivani u gradovima Srbije i Hrvatske.

Pored nagrada za najbolji scenario i režiju, stručni žiri će dodeljivati i specijalne nagrade za doprinose na polju invalidnosti imajući u vidu:
Da li/koliko film gledaocima pruža alternatvni/drugačiji način pogleda na invalidnost?
Koliko je originalan pristup temi invalidnosti?
Koliko je film zanimljiv/privlači pažnju/ostavlja utisak?
Koliko su izbegnuti stereotipi o invalidnosti?
Koliko film pruža informacija o invalidnosti?

Radove je potrebno poslati (u 2 kopije) poštom sa naznakom ZA KONKURS na jednu od ovih adresa:

K.A.O. Parnas
ZA KONKURS na Filmski festival
Alekse Šantića 74/1,
21 000 Novi Sad, Srbija

UDRUGA SPIRIT
ZA KONKURS na Filmski festival
Krešimirova 8
51 000 Rijeka, Hrvatska

KONTAKTI:

uhvatifilm@gmail.com

KAO Parnas, Novi Sad

www.kaoparnas.org.rs

kaoparnas@gmail.com

Milesa Milinković, izvršna direktorka
+381 62 24 04 04

UDRUGA SPIRIT, Rijeka

www.spirit-ri.hr

info@spirit-ri.hr

Denis Pilepić, tehnički direktor za HR

+385 98 416 774

konkurs preuzet sa Mreže kreativnih ljudi 

Comments are closed.