Maja Jockov – SULUV

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe

Vodo_staj

Maje Jockov

u ponedeljak 07. maja 2012. u 20:00h

___________________________________
izložba traje do 26. maja 2012.
galerija SULUV-a je otvorena radnim danom od 10:00 – 20:00h
i subotom od 09:00 – 13:00h
Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad
__________________________________

Vodo_staj

U atmosferi katastrofičnog vremena u kome živimo, opterećenog temom velike ekonomske krize, pogađaju nas i elementarne nepogode. Zemljotresi, poplave, tektonski poremećaji/klizišta, cunamiji, mećave, suše i aktivni vulkani, postali su uvertira velikih promena. Pojam Le Quattro Stagioni ili Četiri godišnja doba, sada je u ravni uspomena iz bezbrižnih dana, danas obeleženih globalnom promenom klime. Nove umetničke inspiracije nastaju usled promene odnosa snaga u prirodi, dok naučnici otvaraju debatu u kojoj predskazuju završnicu u promeni polova, šta god to značilo.

Vodo_staj je tema multimedijalne izložbe, čiji je osnovni motiv voda. Motiv koji se razvija u variranju nivoa vode, koji raste i opada. Na skali merenja nivoa vode prati se rastuća tendencija koja registruje tačku izlivanja vode iz rečnog korita, kada se proglašava stanje poplave. Poplava kao elementarna nepogoda, ima svoje cikluse kada voda nadolazi i čiji vodeni talas nosi sve pred sobom i ciklus povlačenja, koji je možda strašniji od prvog i utemeljen je u estetskoj kategoriji ružnog.

Vodo_staj je likovna izložba, koja standardnim likovnim medijima razvija motiv i temu i ipak kroz razvijanje ekološke svesti afirmiše život.

Autor| Maja Jockov

Comments are closed.